Hier onder bevinden zich de wijnen die u bij Sirtaki Zwolle vindt. Klik hier om de wijnkaart te openen als PDF.

Makedonikos Tsantali Wit – €17,75

Streek: Griekse Makedonia Chalkidiki
Druivensoort: Roditis, Zoumiatis
Inhoud: 0,75 cl
Makedonikos is de favoriete wijn van de heer G. Tsantalis. Het is een half droge wijn die door bijna iedere wijndrinker wordt gewaardeerd. Hij is niet te droog en niet te zoet. De wijn is zeer smaakvol en heeft een lange afdronk, een mooie neus en een eigen karakter. De witte Makedonikos haalt de zomer van Griekenland terug in uw herinnering. De wijn past zeer goed bij aperitieven, vis, varkensvlees, gevogelte, roodvlees, wild en verse kaas. Zoals u ziet een prachtig wijntje.

Makedonikos Tsantali Rood – €17,75

Streek: Griekse Makedonia Chalkidiki
Druivensoort: Roditis, Zoumiatis
Inhoud: 0,75 cl
Makedonikos is de favoriete wijn van de heer G. Tsantalis. Het is een half droge wijn die door bijna iedere wijndrinker wordt gewaardeerd. Hij is niet te droog en niet te zoet. De wijn is zeer smaakvol en heeft een lange afdronk, een mooie neus en een eigen karakter. De rode Makedonikos past goed bij niet te kruidige vleesgerechten, maar ook bij visgerechten bijvoorbeeld garnalen. De fles heeft een traditionele vorm van een 2300 jaar oude wijnkruik.

Nemea Appellation Controlee – €19,50

Streek: Zuid-Griekenland, Peloponesos, Nemea
Druivensoort: Agiorjitikos
Inhoud: 0,75 cl
Deze bijzonder mooie donker rode tot paars gekleurde wijn,
is volgens traditionele manier bereid. Door de donkere kleur van de wijn,
wordt in Griekenland de wijn ook wel “het bloed van Hercules” genoemd.
Past goed bij vlees- en wildgerechten. Ook zeer goed geschikt om te drinken
tijdens het nuttigen van rijpe Griekse kazen.

Boutari Grande Reserve – €23,25

Streek: Noord-Griekenland, Naoussa
Druivensoort: Xynomavro
Inhoud: 0,75 cl
Naoussa is één van de topwijnen van Tsantali met een heel eigen karakter. Als u goed ruikt, komt de geur van zwarte bessen naar boven. Deze droge wijn wordt gedurende 12 maanden gerijpt in de eigen wijnkelders van Tsantali in het beste Franse eiken futsen. Hierna wordt de wijn nog eens 24 maanden in de fles gerijpt. Door de tannine is de wijn zeker 10 tot 15 jaar houdbaar in de juiste omstandigheden. Naoussa geeft de echte wijnliefhebbers het genot wat je van een goede wijn mag verwachten.

Cava Boutari  – €19,75

Streek: Noord-Griekenland
Druivensoort:  Xynomavro, Cabernet Sauvignon
Inhoud: 0,75 cl Noord-Griekenland
Een diep rode gekleurde warme kruidige wijn. Veel body en spirit, die wordt gewonnen uit Xynomavro en Cabernet Sauvignon. De wijn wordt minstens 1 jaar in de beste Franse eiken futsen gerijpt en daarna nog zeker 2 jaar in de fles. Dit gebeurt allemaal in de eigen grote wijnkelders van Tsantali in Noord-Griekenland. Past uitstekend bij lamsvlees gerechten of andere stevige vleesgerechten.